We love Mexico!

on

Meer van Mexico

Mexico is leuk en het reizen is makkelijk. We love Mexico! De zonnestralen in Tulum hadden ons huidje goed gedaan en de ruines smaakten naar meer.

Valladolid Mexico

Valladolid wordt door velen als een uitvalsbasis gebruikt voor, door velen als een van de mooiste Maya steden binnen Mexico gezien,  Chichen Itza. Meerdere keren per dag gaan er collectivos (gezamenlijke busjes) naar de ruïnes van Chitzen Itza en de cenotes.

Temple La Iglesia
Als je goed kijkt hebben de gezichten hier hele grote neuzen. Dat was voor de inwoners een statussymbool.

We stapten vroeg in de collectivo omdat we van Tulum hadden geleerd dat je er vroeg bij moet zijn om de schoonheid van de ruïnes volledig en ongestoord te kunnen zien. Het wordt er namelijk druk en erg warm. Het is met name ook druk door toeristen die de UNESCO erfgoedlijst afgaan. Bereid je voor op veel Aziaten en bussen vol toeristen omstreeks +/- 11:00 uur.  Toch bijzonder als je na gaat dat de Maya’s zoveel eeuwen voor ons leefden en al deze mooie bouwwerken hadden gemaakt. Voor ons waren 3 uurtjes ronddwalen voldoende en we keken al uit om af te koelen en een kleine pedicure te krijgen in de cenote Zaci midden in Valladolid.

Vanuit Valladolid is het ook mogelijk om op de fiets naar verschillende cenotes in de buurt te gaan. De meesten zijn maximaal een uurtje fietsen vanuit het centrum. Een aanrader is wel om genoeg water mee te nemen want het is wel een beetje warm op de fiets.

Cenote Xkeken Valladolid

Playa del Carmen Mexico

Wij houden van het strand en de zee. De volgende plek was dan ook Playa del Carmen. Playa del Carmen ligt in tegenstelling tot Tulum direct aan de zee en is nog weer iets groter. Wat ons direct opviel is dat hier niet alleen backpackers komen maar ook families en oudere echtparen. Dit zag je dan ook weer terug in de accommodaties en het ontwikkeld westers centrum. Geldgebrek? Niet in Playa del Carmen.
Wanneer je op het strand staat en richting de zee kijkt dan zie je het grootste eiland van Mexico liggen- Cozumel. Het schijnt dat de zee op Cozumel mooier is dan in Playa del Carmen. Hoewel Playa del Carmen zijn naam wel eer aan doet met mooi en veel strand, was het in onze ogen nog niet het perfecte strand. Het perfecte strand vonden wij op Isla Mujeres.

Isla Mujeres Mexico

Isla Mujeres (vrouwen eiland) ligt op ongeveer 30 minuten varen vanaf Cancun. De bus brengt je vanuit Playa del Carmen in een uurtje naar Cancun van waaruit we in een klein busje naar de haven reden. De boottocht alleen al was prachtig! Vanaf de boot konden we alle verschillende kleuren blauw van de zee zien en we overdrijven niet dat deze kleur blauw zo fel was dat het pijn deed aan onze ogen. Wauw. Het grootste wauwmoment kwam toen we na een zweterige wandeling door het dorpje op het strand kwamen. Pure perfectie! Palmbomen, wit poeder zand, een prachtige kleur blauw en een perfecte temperatuur van het zeewater. Paradijs! De rest van de dagen kwamen we ook niet verder dan het strand en de zee.

Blauw, Blauwer, Blauwst
…. onbeschrijfbaar

Op Isla Mujeres is het ook mogelijk om te snorkelen of te duiken met Whale Sharks. Dit is alleen mogelijk wanneer het Whale Shark season is (van juni 2016 – 15 september 2016). Wij waren er op dat moment in Mei en was wel eens voorgekomen dat er een aantal whale sharks eerder de ronde deden. We hadden dus hoop dat er al een aantal waren gespot. Helaas ;), moeten we maar een keer terug naar dit prachtige eiland!

Cancun Mexico

We hadden weinig goede verhalen over Cancun gehoord of gelezen. Te veel rijke mensen, party town, vies en weinig te doen, Mexicaans verlengstuk van Amerika en ga zo maar door. Onze vlucht naar Cuba vertrok vanuit Cancun en wij willen liever zelf dingen ervaren en niet blind afgaan op wat anderen zeggen. Daarom besloten we om een dag in cancun te verblijven. Gelukkig. Cancun is zeker meer toeristisch dan de vorige plaatsen maar is zeker niet minder mooi! Wij hebben ons vermaakt in downtown Cancun en hebben een kijkje genomen bij het gebied waar de meeste hotels en stranden zijn. In downtown zul je niet snel veel toeristen tegenkomen want de meesten liggen op het strand of zitten aan de bar bij alle hotels. Overigens is dit best leuk om daar een middag rond te lopen en een drankje te doen! Dus iedereen die zegt dat Cancun niet leuk is, wij vonden het onzin en wij hebben ons prima vermaakt!

De volgende ochtend stond er sinds een lange tijd weer een vlucht op de planning – Cuba. In de media wordt er veel gesproken over Cuba en doordat de banden met Amerika steeds soepeler worden hebben veel reizigers de neiging om nu naar Cuba te gaan voordat alles gecommercialiseerd en geglobaliseerd is. Wij dus ook.