Rum shots en Pizza in Trinidad Cuba

on

Trinidad onthaalde ons met al haar glorie na een rit(je), in taxi collectivos van 8 uur. Lees afzien. Nadat we bij onze casa waren gedropt bleek dat deze vol was. Geen probleem want in Trinidad zijn er, net als in de rest van Cuba, veel casas waar je kunt slapen.

Raw Trinidad

Onze casa lag niet in het gepolijste gedeelte van de  UNESCO stad. Wij sliepen een beetje aan de buitenkant, ongeveer 5/8 minuten lopen tot aan het centrum, waar alle locals wonen. Net als in Havana was dit in het begin even wennen. De eerste avond kregen we al rum-shots aangeboden van een aantal locals die daar de avond doorbrachten. The real Cuban experience!

Exploring Trinidad

Nadat we een heerlijk ontbijtje hadden gehad was het tijd om de stad te verkennen, te voet. Nadat we de Church and Monastery of Saint Francis (Iglesia y Convento de San Francisco)  en het  Museum of the Fight against Bandits (Museo de la Lucha contra Bandidos) hadden afgevinkt liepen wij richting Plaza Mayor. ‘s Avonds is dit gedeelte van de stad bruisend met barretjes, restaurantjes en veel live muziek. Trinidad bruist.

Kokosnoot in Trinidad
Typisch Nederlands petje heeft de man op. Van over de hele wereld heeft deze man kaarten gekregen van mensen die hem hebben ontmoet. Deze heeft hij dan ook bij zich en showt deze kaarten van zijn “vrienden” maar al te graag.

Op ongeveer 15 minuten lopen, up-hill, is de veel besproken discotheek van Trinidad ‘The Rave Cave’. Het zit al een beetje in de benaming, deze discotheek zit in een grot. Wij waren daar ‘s middags naartoe gegaan om een kijkje te nemen en om de hoogste berg/heuvel van Trinidad te beklimmen. Indrukwekkend hoe groot deze grot was en dat er ‘s avonds zoveel mensen naartoe kwamen om in de door de staat gerunde discotheek te feesten. Na een kijkje in deze discotheek en een wandeling naar het hoogste punt in de stad was het tijd om maar weer eens opzoek te gaan naar eten.

Pizza en Mojitos in Trinidad

Cuba deed iets geks met ons. In onze hele reis hadden we een enkele keer een biertje gedronken. Sinds we in Cuba zijn is dit radicaal veranderd. We dronken elke dag Cuba Libre’s, Mojitos of een of andere vage mix met rum. Hmm, misschien had het iets te maken met het feit dat rum hier zo spotgoedkoop is? Nee, want in Nicaragua was het ook goedkoop. Het zit hier misschien meer in de cultuur? Daarnaast is het is ook ontzettend lekker. Waar we nu al, na 1 week, jeuk van kregen was het feit dat we elke avond opzoek moesten naar eten. Van te voren wisten we al dat het rijst met kip zou worden of een pizza. Elke dag hetzelfde. Yuk!

Playa Ancon Trinidad

Als je googled op Trinidad Cuba zie je niet alleen plaatjes van het dorp zelf maar ook van het strand Playa Ancon. Prachtig. Er rijdt een bus van Trinidad naar Playa Ancon waarvan je als toerist gebruik kunt maken (2 cuc p.p. per rit). Voor een Taxi is het ook 8 cuc ongeacht hoeveel personen die vervoert. Wij kozen dus voor de taxi. Het was die dag grijs maar wel warm. Niet echt ideaal voor het strand zou je denken. Niets was minder waar, het strand was goed gevuld en de locals zaten te genieten. Helaas kwam het strand en de zee niet echt tot zijn recht en hadden we na 3 uurtjes wel genoeg gehad. Toen we uitstapten vonden we allen dat het wel tijd was voor een pizza, de zoveelste, voordat we ons gingen omkleden. De mannen die deze pizza’s stonden te bakken waren erg vriendelijk en ze stonden er op dat wij met hen een glaasje rum dronken. Yay! Wij waren de laatste klanten want het was tijd voor rum en een siësta om daarna weer pizza’s te bakken.

Wat we niet hebben gedaan maar toch graag hadden willen doen in Trinidad

Op de heenweg van Viñales naar Trinidad kwam ons veel hemelwater tegemoet. Ons plan was om vanuit Trinidad richting El Nicho te rijden met een tour. Het schijnt dat El Nicho prachtige waterfallen heeft en de natuur er erg mooi is. El Nicho ligt in Parque Natural Topes de Collantes wat onbegaanbaar is als het er veel geregend heeft. Helaas ging dat dus niet door. We hadden een alternatief bedacht wat dichterbij was namelijk naar de watervallen van Topes de Collantes. Helaas was dit ook niet mogelijk omdat het niet te voorspellen was of het veilig was om die kant op te gaan. Het kan namelijk ergens anders in de bergen regenen waardoor er ineens veel water op je af komt.