Playa Venao – All Peace

on

No plan is the best plan

Sommige reizigers vinden het moeilijk om niet een vaststaand plan te hebben. Sommigen beginnen dan peentjes te zweten maar wij vinden het heerlijk! Wel moet je er de tijd voor hebben natuurlijk. Zo werden wij door twee mensen die we hebben leren kennen in Panama House Bed and Breakfast (Panama city) enthousiast gemaakt over Playa Venao. Dus Playa Venao it is!

Chilling!

Hippie vibes in Playa Venao

Er zijn verschillende mogelijkheden om vanuit Panama City naar Playa Venao te gaan: local bus á minimaal 7 uur en een shuttle bus(je) á 5 uur. De laatste optie hadden wij van dezelfde mensen door gekregen als Playa Venao. Zoals alles in Panama, was de shuttle niet op tijd. Geen probleem we hadden er toch al rekening mee gehouden. We stapten in, niet wetende wie de mensen waren aangezien we dit via via en via de Whatsapp hadden geregeld. Tja we leven toch in de 21e eeuw.
Bijna bij Playa Venao aangekomen nog even een korte break om wat boodschappen in slaan. De prijzen zijn namelijk achterlijk hoog in Playa Venao. De beste meetlat is natuurlijk de prijs van een biertje, normaal $0,65 in de supermarkt bij Playa Venao $2,00 in de supermarkt. Uiteindelijk kwamen we in het donker aan bij Venao Cove en na het nuttigen van een alcoholische versnapering gingen de oogjes toe. Morgen weer een nieuwe dag.

Playa Venao

Oke, over deze plek is niet meer te vertellen dan het volgende: het strand is zwart, er staan nu nog een paar beach hostels en de surfvibe is volop aanwezig. Je kunt hier zeer goed ontspannen. Er is namelijk niet veel te doen en als je niet surft kun je chillen in de hangmat met een biertje en een boekje. Naast de surf hebben wij ook niet veel gedaan vooral lekker genoten. Wij hebben ons laten vertellen dat Bocas del Toro, onze volgende bestemming, momenteel niet geschikt is voor beginners. Helaas vallen wij daar ook onder. Mooi excuus om hier een paar extra dagen te chillen en wat meer hippies te leren kennen. Een ding is zeker, er zijn er hier een behoorlijk aantal en misschien is het daarom juist zo chill? Who knows maar wij genieten met volle teugen. Het fijne van geen plan is dat je kunt doen wat je wilt. Zo hadden we eerste 3 nachten geboekt in Venao Cove en uiteindelijk hebben we er een week gezeten. Top! Morgen gaan we richting het noorden van Panama. We zullen hier verblijven bij een hostel wat in de jungle zit, Lost and Found Hostel. Hopelijk zien we dan andere dieren dan hier.

Op de valreep nog even een kleine update. We hadden een kamergenoot die graag bij ons wilde logeren: een vleermuis. Ha was weer een avontuur.

Playa Venao
Playa Venao is niet alleen van de surfers

3 Comments

  1. Corry schreef:

    Ooooh wat mooi allemaol. En ik kom zo op plek’n woar ik aans noeit kom. Prachteg.

  2. Geert Telkamp schreef:

    Leuk geschreven hoor 😃

  3. miranda schreef:

    ziet er allemaal weer top uit. je went ook aan het niet plannen he… zo kun je mooi een paar dagjes langer blijven.

Reacties zijn gesloten.