Pai is het hippie dorp van Thailand

on

Het dorp Pai en zijn omgeving zijn prachtig!

De motion sickness pills waren voor ons gelukkig niet nodig maar de 762 bochten zorgden wel voor een uitdaging. Met name om het ontbijt/lunch binnen te houden. Doordat we een dag later dan gepland richting Pai (hier ligt Pai)zijn vertrokken in verband met de voedselvergiftiging, hadden we ook een dag minder in Pai. Niet dat we een strakke planning hadden maar we wilden graag oud en nieuw in Bangkok vieren.

Pai en zijn schone schoonheid

We hadden geen accommodatie geboekt maar hadden een hele fijne gevonden net achter de hoofdstraat. Lekker dichtbij met alles op loopafstand. Pai is niet groot (3000 inwoners) maar zeer divers met water, bergen, veel groen en gezelligheid. De sfeer die we proefden beviel ons. Zoals velen het al hadden omschreven was het erg chill, rustig, tranquilo, heerlijk ongedwongen met de nodige hippiesferen. Heerlijk. ’s Avonds, elke avond, is er in Pai een avondmarkt. Tot nu toe hadden we al redelijk wat avondmarkten gezien, Vietnam, Filipijnen, Thailand etc., maar deze markt staat tot op vandaag op nummer 1. Wat een gezellige markt met veel eten en drinken, muziek, kleding en allerlei andere prulletjes/souveniertjes! Maar nogmaals alles is hier heel erg ongedwongen en er zijn dus ook niet van die hinderlijke verkopers die je met hun charmes proberen te versieren. De volgende dag hadden we een scooter gehuurd om de echte schoonheid van Pai/omgeving te ontdekken en zijn we naar de Tam Lot Bat cave gereden. Een grote grot op ongeveer 30 km van Pai in Soppong. Alleen al de route hiernaartoe is meer dan de moeite waard. Trouwens, neem wel een vest mee want ’s ochtends is het best koud.  

Pai

Tot weerziens Pai en hallo 2016

Helaas moesten we de volgende dag Pai alweer verlaten. We hadden onze zinnen gezet om oud en nieuw in Bangkok te vieren. Kortom, weer een reisdag dus. Eerst van Pai naar Chiang Mai en dan met de nachtbus naar Bangkok. Gelukkig viel het ons allemaal mee en waren we lekker vroeg in Bangkok. Na anderhalf uur lopen kwamen we mooi op tijd aan bij ons hotel. Iets te op tijd want het hotel, die had het zo druk kuch kuch, wilde ons pas tegen 2 uur in de kamer laten. Hadden we mooi de tijd om de plek waar de countdown is te verkennen. We gingen namelijk naar NYE Countdown bij Central World (shopping mall). Er waren veel mensen, heel veel mensen. Tegen het einde van 2015 sloeg de moeheid van de afgelopen reisdag toch best wel toe. Gaap! Grappig om te zien was dat zodra de vuurwerkshow was afgelopen het plein weer leeg stroomde. Letterlijk 10 minuten later was iedereen weg. Voor ons was het ook wel genoeg geweest. Lekker slapen en ons op maken voor de volgende trip richting Kanchanaburi.