Our very last traveldays in New York

on

De laatste dagen hebben we veel gedaan in New York en het zou teveel worden om het allemaal in 1 post te schrijven, vandaar dus dat dit verder gaat waar de ander post is opgehouden.

American Museum of National History in New York

Om de drukte voor te zijn stonden we vroeg op en pakten we de fiets, ja echt de fiets, richting het museum. New York heeft een geweldig principe genaamd CitiBike wat een OV-fiets 2.0 is. Je betaalt voor een hele dag fietsen, 30 minuten per keer waarna je de fiets eerst weer moest ‘docken’, 12 dollar. Dit betaal je bij de dockingstations met je creditcard en op je telefoon kan je via de CitiBike app de volgende dockingstations zien met hun actuele voorraad aan fietsen. Geniaal! Het museum is gigantisch groot met heel veel verschillende exposities. Het leuke is ook nog dat je zelf aangeeft hoeveel je wilt betalen en dat je achteraf nog een donatie kunt doen als je vindt dat je meer had moeten betalen.

The Titanosaur
Dit beest was echt gigantisch, 37m groot.

Met een app word je door het museum rondgeleid en kun je ten alle tijde extra informatie opvragen, objecten tot leven brengen, stukjes film Night at the Museum en alle anderen delen zien en ga zo maar door. Wij hebben genoten van dit museum! In het museum was ook een expositie over de Maya’s waar we ons uitgebreid vergaapt hebben aan alle items die ze hier hadden. Het was ook leuk om nu in het Engels  over de Maya’s  te leren in plaats van het Spaans.

Chill & Netflix

Er was zoveel te zien in het museum dat we ons met gemak 2/3 dagen konden vermaken. Maar naar 5/6 uur waren we best wel moe en koud. Komt dat goed uit dat Nahid en Simone een joekel van een TV hadden staan met Netflix er op. De rest van de middag zaten/lagen wij op de bank met een ijskoude Corona, uitzicht over de Hudson en Netflix #home.

Nahid en Simone hadden eerst het plan om het weekend ergens anders door te brengen. No hay problemo! Wij hadden keurig wat geboekt en tijdens de middag vertelde Nahid dat het weekend niet doorging en dat wij wel bij hun konden blijven. Uh, maar we hebben al betaald? Maar we verbleven liever bij hun dan in een hotelkamertje die nog kleiner was dan een schoenendoos met een stapelbed.

Cycling in New York City

‘s Ochtends contact opgenomen met het hotel met het verzoek of we konden annuleren. Vervolgens hebben wij de fiets gepakt en zijn langs de boulevard richting het Liberty Island gefietst met een stop bij het 9/11 memorial site. Verdrietig als je weer terug denkt aan de dag dat dit heeft plaatsgevonden.

Op Liberty Island staat het statige Vrijheidsbeeld (Statue of Liberty). Er is een gratis ferry die naar Staten Island gaat en waarbij je langs het Vrijheidsbeeld vaart. Voor ons was het prima om het Vrijheidsbeeld vanaf de kant te zien. Was die ook weer afgevinkt.

Cycling in downtown NY
Cycling in New York

Vervolgens hebben we de fiets geparkeerd bij Wallstreet en zijn we door het financial district gelopen. Waar wij ons ook even hebben vermaakt was bij een van de vele heliplatforms langs de hudson. Bizar hoeveel zakenmensen gebruik maken van deze ‘taxiservice’. Nadat we weer een aantal kiekjes hadden, stapten we weer op de fiets richting de Brooklyn Bridge. Voor de Brooklyn Bridge waren een aantal straatmuziekanten bezig met een showtje (dans en acrobatiek) waar we even hebben gekeken onder het genot van een hotdog. Na dit showtje liepen we van New York naar Brooklyn over de Brooklyn bridge en hebben net zoals alle andere toeristen een aantal foto’s gemaakt van de brug + skyline. Nadat we in Brooklyn hadden gechilt en een fiets hadden gepakt, gingen we richting DSW samen met Nahid. DSW is een groot warenhuis met kleding maar voornamelijk heel veel schoenen :). Iets wat we wel konden gebruiken na zo lang te hebben gereisd. Na onze shop-experience hebben we een echte burger gekocht die bij iedere New Yorker hoog op de lijst staat namelijk die van Shake Shack. 

Grand Central Station

Grand Central Terminal
Grand Central Station

Als laatste stop van de dag waren we met de fiets naar Grand Central Station gefietst, lees in de spits. Best een uitdaging maar ach, wij komen uit Nederland dus wij weten wel hoe wij ermee om moeten gaan. Grand Central is een ontzettend mooi en authentiek station midden in hartje New York. Persoonlijk vonden wij de hal niet heel erg groot maar voornamelijk heel erg mooi.

Intrepid sea air & space museum in New York

Het Intrepid Sea, Air and Space Museum in New York is een museum welke zich bevindt op/in/naast het vliegdekschip de USS Intrepid. De USS Intrepid was tijdens de Tweede Wereldoorlog in de Stille Oceaan actief in de strijd tegen de Japanners en speelde het een belangrijke rol als vliegdekschip tijdens de Vietnamoorlog. Toen wij over en door het schip liepen begon je pas te beseffen hoe het leven op een dergelijk schip er aan toegaat en hoe knap het ingenieurswerk al was. Aan de zijkant ligt de USS Growler, de eerste kernonderzeeër die als doel had om tot vergelding over te gaan als Rusland tijdens de koude oorlog een kernbom op Amerika afvuurde.

De USS Growler
De USS Growler lag tijdens de koude oorlog gestationeerd met een van de eerste kernraketten.

Aan de achterzijde hebben wij ook de allereerste space shuttle Enterprise gezien. En als afsluiter van onze New York reis hebben we nog een heerlijk middagje in central park gezeten en genoten van het heerlijke weer.

Vergeet niet om een bezoekje te brengen aan de High Line Park op de 10th avenue! Vroeger was het een oude treinrails die ze hebben verbouwd tot een prachtig park! Creatief omgaan met ruimte, sweet!

Dat was het dan echt. Onze laatste blogpost. Iedereen bedankt die wij tijdens onze reis zijn tegengekomen. Jullie hebben een plekje in ons hart!

Veel liefs en tot ons volgende avontuur,

Annika en Geert-Jan.