Oi Mate! Welcome to London

Doordat we onze vlucht hebben gemist richting KL, moesten we verplicht een dag doorbrengen in Londen. Hmm vervelend. Nou eigenlijk niet. Annika en ik waren nog niet in Londen geweest en we wilden al graag een keer een city trip Londen doen. 2 vliegen in 1 klap dus.

Na een goede nachtrust zijn we vroeg van bed gegaan om de dag zo goed mogelijk te benutten. Ontbijt, uitchecken, ticket fixen en naar de stad! Het makkelijkste om naar de stad te gaan was met de “Underground” vanaf het vliegveld. Leuke anekdote, we hebben beide tijdens de middelbare school gelest met de Engelse serie ‘Underground’(van mevrouw Loa Chiong, of hoe je het ook schrijft). Annika zette bij de counter een lief Engels accentje op, “Goooodmorning Sirrrr. 2 tickets to Londooooooonnn pleaaassee”. Haha, lief!

We hadden in het hotel al 2 tickets gekocht voor de Hop-on, Hop-off bus. De tour startte in Green Park. Hoppa de bus stond al klaar en we konden direct mee. Beetje door Londen toeren in het typische Engelse weertype. Lovely. Even op de Tea bij Queen Elisabeth, een rondje over de Tower Bridge en uiteraard even klingelen aan de Big Ben. Londen wat ben je mooi en (snel) tot een volgende keer! Een tip voor mensen die binnenkort naar Londen gaan(willen), neem voldoende geld mee, het is er echt mega duur!

Tijd om ons te melden op het vliegveld. De dag ervoor hadden we ervoor gekozen om onze bagage op het vliegveld te laten. Lekker makkelijk. Alleen nog even door de douane, gratis eten van de vouchers en wachten totdat de gate open gaat. Genoeg te doen trouwens op Londen Heathrow, veel winkels en alles is hypermodern. Boarding! Doordat we bij het Flight Connection Centre duidelijk hadden gemaakt het niet leuk te vinden dat we een dag later naar KL zouden vliegen, gaf de man ons een upgrade. Sweet! Iedereen die wel eens heeft gevlogen kent de plekken wel bij de nooduitgang. Ja die ja met heel veel ruuuiiimte. Daar zaten wij, nouja, lagen wij lagen om precies te zijn.

Ondanks het karige aanbod, vloog de tijd om en werd de daling ingezet voor Kuala Lumpur International Airport. Een ode aan de kindertjes achter ons voor het masseren van mijn rug… Wat opviel is dat het er erg foggy was. We hadden die ochtend te horen gekregen dat er hevig bosbranden zijn op het nabij gelegen Sumatra (Indonesië) en dat de rook de mist veroorzaakt. Koffers ophalen, geldpinnen en richting de stad met de KLIA express.

Even wennen aan hoe alles hier werkt. Ze rijden links, men gaat links en rechts op de roltrap staan, iedereen kijkt/staart naar Annika, dingen aangeven met borden ontbreekt in veel gevallen, het is druk, veel vrouwen dragen een boerka/niqab, de taxi heet teksi, het openbaar vervoer is spotgoedkoop en iedereen is heel vriendelijk.

Annika had van te voren uitgezocht hoe we het beste bij ons hotel konden komen. Met de teksi. Maaarrrr doordat het Malaysia day was (16 september) was het gedeelte waar wij verblijven, afgezet. Dus geen teksi voor ons. Het mannetje bij de counter deed zijn uiterste best om ons de weg te wijzen zodat we toch op de plek van bestemming aankwamen. Helaas, Annika en ik snapten er niks van. In goede moed liepen we maar de richting op waar hij naartoe wees. “Go here?”: “Yes, go there!”. Zal wel goedkomen. We kwamen in een grote hal waar vet veel mensen waren en heel veel verschillende trein/monorail verbindingen zijn. Weer maar eventjes vragen dan. Goede uitleg gekregen en hopsa in de trein richting de eerste stop “Pasar Seni”. Klein stukje lopen naar China Town. Wat ons direct opviel was een overvloed aan politie. Wij dachten dat ze een parade hadden gehad of dat er een belangrijk persoon nog langs kwam. Ze hadden ook de ingang van China Town geblokkeerd, daar waar ons hotel zit. Na uitgelegd te hebben dat wij een hotel daar hadden mochten we er langs om in te checken.

Bij het inchecken was wat onduidelijkheid omdat we een dag eerder zouden inchecken maar dat niet hadden gedaan. Wel hadden wij keurig een mail gestuurd dat we een dag later zouden komen… Blijkbaar lezen zij die niet. Enfin, tijdens het inchecken kregen we te horen dat er een grote politieke demonstratie was geweest die een beetje uit de hand was gelopen. Waterkannonen, arrestaties en wat flesjes bier door de lucht. Gelukkig hebben wij hier niets van meegekregen.

De kamer ziet er schoon uit. Klein maar fijn met een warme douche en een hard matras.

Morgen vertrekken we naar de Taman Negara (oudste oerwoud van de wereld om daar 3 nachten te blijven. Tot over een paar dagen.

Liefs GJ en Annika