Leon and Las Penitas – burning hot!

Nadat we de boot van Moyogalpa terug naar San Jorge hadden genomen, thanks ultra-speed cab driver, moesten we nog een aantal local busses pakken (2 – Rivas Managua en Managua Leon +/- 5 uur) om in de zinderende hitte van Leon te arriveren. Dit keer was de overtocht helaas minder spannend want er stond geen wind en we gingen met de gewone ferry #boring. Het leven is veel leuker met een beetje spanning toch?

Back in Asia

Things we did in Leon Nicaragua

In Leon kun je veel geschiedenis vinden over de roerige tijden die deze koloniale stad heeft gekend. Tot op de dag van vandaag kun je in Leon veel van zijn geschiedenis terugvinden op straat en in de museums rondom central parque. Dit gaat grotendeels over de tijd vanaf 1956 waarin President Somoza Garcia is vermoord. Meer over de geschiedenis vind je hierrr… Voor ons was het bezoek aan Leon niet zo diepgaand: de cathedraal en de sfeer van de stad opsnuivenBirthday drinks! door rond te slenteren en Annika haar verjaardag te vieren. Punt uit. Tijdens onze onderhandelingen voor een taxi van San Jorge naar Rivas kwamen we Sabine en Kevin tegen, ook zij moesten naar Leon “Gezellig”. ‘s Avonds samen gegeten en een drankje gedaan om de zwoele warme avond in Leon te bezegelen.

Birthday in Leon Nicaragua

Ondanks onze duik in Ojo de Agua, stonden we op 03-04-2016 op met een Happy Birthday song om Annika haar 26ste verjaardag te vieren. Wat mag dan niet ontbreken? Juist, een taart! Helaas was het zondag waardoor er veel restaurantjes en bakkerijtjes waren gesloten. Maar de aanhouder wint en omdat de Nederlanders de vorige avond gezellig waren, zich wisten te gedragen en wij geen gierige Hollanders zijn hebben wij dit heugelijke feit met hen gevierd. Chocoladetaart maakte haar heel blij! De rest van de dag hebben ons vermaakt met de architectuur van deze koloniale stad en onze airco op de kamer bij Paz de Luna. Omdat een ieder de gehele dag jarig is, dus ook Annika, gingen we met zijn 4-tjes gezellig een drankje halen om te proosten op het leven!

Get on the roof of Santa Maria de Leon Cathedral

De volgende dag moesten we dé highlight van Leon nog bezoeken. Gister was het namelijk zondag en dus was de kerk afgeladen. Geen mogelijkheid voor ons naar binnen of naar boven te gaan. Deze ochtend hadden we moeite met de warmte. Sjezus wat was het heet (40c)! Was het alleen de warmte of hadden die cola rummetjes van gister er ook mee te maken? Anyway we waren wakker en brachten en stonden voor de Santa Maria de Leon Cathedral. Binnen in de kathedraal was het niet bijzonder maar op het dak, was het zeker cool! Kleine tip – vergeet niet om je zonnebril mee te nemen want met al dat wit is het behoorlijk fel!

Kut, zonnebril vergeten!

Het was die 3$ p.p. meer dan de moeite waard om de verschillende omringende vulkanen en om alle koepeltjes van de kerk te zien. Vulcano boarden hebben wij niet gedaan. Voor ons was het een beetje afgezaagd want iedereen doet het en we hadden niet het gevoel van “Nou dat maakt onze trip compleet”. Goed, voor ons was het genoeg geweest. De liefde die sommigen voelen voor Leon, voelden wij niet. Onze liefde hadden we verloren aan de andere koloniale stad Granada. Onze ervaringen lees je hier.. Harteloos. Wij waren blij dat wij deze stad veruilden voor zand tussen de tenen: Las Peñitas here we come!

Surfing in Las Peñitas

Dus daar waren we weer. Het ritje met de chickenbus van Leon naar Las Peñitas was maar 40 minuten. Eenmaal kennis gemaakt met de eigenaars, Belgen vandaar ook Belga Loco, was het tijd om een verfrissend duikje te nemen. Ondanks dat er een stevig windje stond was het ook hier heet. Zeker ‘s nachts dreven we uit ons bed en na een zinvolle tip van een andere reiziger sliepen we de volgende dagen met koele washandjes op ons hoofd. Las Peñitas is best een gek dorp. Het heeft alle middelen om tot een populaire bestemming te worden omgetoverd. Misschien wel een tweede San Juan del Sur maar op een of andere manier is Las Peñitas in onze ogen een beetje een ghosttown. Er staat namelijk ontzettend veel leeg (te koop te huur), er zijn talloze bouwprojecten niet afgemaakt, bijna geen hond te bekennen (mensen in deze zin want honden waren er wel)sommigen en sfeerloos vonden wij maar prima.

Ghost Town Las Penitas

Dat van het strand kan komen doordat het net Semana Santa was geweest en dus iedereen al zijn geld en vrijedagen had opgemaakt maar waar waren dan alle toeristen?? De surf daarentegen was super goed en dat was voor ons ook de reden om hier naartoe te gaan. Voor lekker zonnebaden is Las Peñitas beach niet geschikt want op het strand krijg je letterlijk brandblaren van het zand en de zee is niet echt makkelijk om in te zwemmen. Na genoeg slapeloze nachten te hebben gehad, ondanks het washandje, hadden we de backpacks al klaar staan om ‘s nachts een shuttle te nemen die ons van Leon naar La Ceiba (Honduras) bracht. Deze shuttle was goed geregeld en bracht ons in minder dan 14 uur naar de haven.

Tijdens onze baddersessies in Las Peñitas hadden we besloten om niet naar El Salvador te gaan en deze van onze lijst te halen omdat we niet zo goed wisten wat dit land voor toegevoegde waarde zou zijn op de overige, nog te bezoeken en reeds bezochte landen.

2 Comments

  1. Dethmer Drenth schreef:

    Annika nog gefeliciteerd en voor jullie veel goede dagen!

    1. Annika schreef:

      Dankje 🙂 Ik heb een leuke verjaardag gehad!

Reacties zijn gesloten.