Koh Lanta – het (Zweedse) paradijs

Chillen op de zweedse antillen Koh Lanta

De vrouw bij het immigratiekantoor in Kanchanaburi had het ons moeilijk gemaakt, waarom dat lees je hier, maar we hadden ons visa verlengd. Awesome! Meer tijd om van Thailand te zien want het bevalt ons hier prima! We waren het er wel over eens dat het nu tijd werd om te genieten, chillen, luieren, bruinbakken, zwemmen maar bovenal gewoon even niks. Koh Lanta dan maar?

Koh Lanta

Koh Lanta is een eiland in de Krabi provincie en is te bereiken met een boottocht van ongeveer 2 uur wat overigens prima te doen is. Op het eiland moesten we alleen nog even op zoek naar een slaapplek. Tja alweer. De reden dat we dat dit keer niet van te voren hadden geboekt had te maken met de extreem hoge prijzen. Tja, hoge prijzen in backpackerstermen dan, waar wij de afgelopen tijd voor maximaal €15,- per nacht hadden betaald bleek het hier wel anders te zijn. Een gemiddelde kamer met airco kost op Koh Lanta minimaal €25. Dat kan vast goedkoper dachten we. Na een hele middag rondsjokken en bij te veel accommodaties hebben aangeklopt uiteindelijk een super verblijf gevonden op Klong Dao Beach voor €20,- bij Koh Lanta Garden Home. Die €5,- hadden we weer te pakken.

Chillen aan het zwembad!

Koh lanta brengt je tot rust

Koh Lanta is een groot eiland met veel groen en poederzachte stranden. Er zijn ontzettend veel verschillende strand(jes) waar je gemakkelijk naartoe kunt rijden op de scooter. Wij verbleven zoals gezegd op Klong Dao Beach en voor ons was dat perfect. We liepen vanuit onze kamer naar het zwembad en vanuit het zwembad was het maar 10m naar de zee. Perfect! Er heerst een Zweeds sfeertje op Koh Lanta met zelfs een aantal Zweedse scholen. Ze komen hier dus graag vertoeven. Geen probleem natuurlijk maar wel grappig dat er in dit stukje Thailand zoveel zweden bij elkaar zijn. Wel bijzonder er stond hier nog geen IKEA, misschien later. Omdat de plek van onze accommodatie zo goed was en we alles binnen handbereik hadden, hebben we niet heel veel van ons doel afgeweken. Chillen met die billen! We hebben een rondritje met de scooter gemaakt over het eiland en we kunnen met recht zeggen dat dit eiland heerlijk is om gewoon te genieten en tot rust te komen. Voor ons heeft Koh Lanta een plekje gekregen in onze “beste chill plekken” lijst.

1 Comments

  1. Corry schreef:

    Ja ja, dat was eevm weer genietn.

Reacties zijn gesloten.