Daar gaan we…. Of toch niet?

Annika en ik hebben beide goed geslapen gisteren. De wekker ging om 8 uur en beide waren we voor de wekker wakker. Uitgerust. De laatste checks voor vertrek en ik moest nog even snel naar de drogist voor wat neusspray. Dank Carlo en Fred ;).

We zaten nog geen half uur in de auto, net voorbij Groningen, voordat Annika een e-mail kreeg met een update. Onze vlucht was gecanceld. Huh? Ons vluchtschema is van: Schiphol – Londen en van Londen naar Kuala Lumpur, niet logisch maar iets met prijs.

Toch maar doorgereden naar Schiphol om ons daar te vermaken. Immers genoeg te doen daar. Vliegtuigen kijken (zien we nooit in Veendam), mensen kijken en gezellig met familie. Eenmaal bij de incheckbalie aangekomen stond er een klein ontvangstcomité op ons te wachten. M’n pa, men zussie en men broer. Gezellig! Eerst maar eens informeren wat nu precies de stand van zaken is aangezien we ook een connectie moeten halen in Heathrow richting Kuala Lumpur. De vrouw vertelde ons dat er verder geen wolkje aan de lucht was. Het speet haar dat de vlucht van 16:20 was gecanceld en we nu op de vlucht van 18:05 waren gezet. We konden alvast wel onze bagage droppen. Nice!

Tijd om door de intieme douanecontrole te gaan. Tot weerziens lieve familie! Aangezien de fam. Mik onderweg nog eventjes een “hamburgertje” moest scoren bij de welbekende gele M en ik niet, begon ik zo langzamerhand wel trek te krijgen. Eenmaal door de douane +/- 16:15 uur. Wel leuk, je kunt nu zelf je eigen paspoort checken. Dus niet meer zon mannetje die met een star gezicht aanstaart en met een zware stem vraagt waar je naar toe gaat. Je kent het wel. Intimiderend. Enfin, douane check. Opzoek naar de gate, D26. Eerst nog even wat eten. Twee keer een bioburger met friet (of patat) en een bakje salade en 2 flesjes drinken á €25,-. De reis is nog niet begonnen. Dus het mag nog.

16:50. Lekker aan smikkelen stuurt men broer een berichtje: “Je vlucht heeft vertraging”. Ja ja zei ik tegen Annika. Hij zit vast te ouwehoeren. Ik kijk nonchalant even op internet. Verdarrie, ook deze heeft vertraging. In plaats van 18:05 was de volgende geplande vertrektijd 18:25. Hmm als die nu dan ook maar echt gaat… Inmiddels zitten we nog steeds bij de gate te wachten. Er staat wel een vliegtuig… Annika en ik hebben navraag gedaan i.v.m. onze connectie van 20:00 uur. We moesten er maar vanuit gaan dat we deze niet gaan halen. Als het goed is worden we omgezet naar een andere maatschappij en vliegen we om 22:00 uur Engelse tijd.

Hij staat er wel maar hij gaat niet                                                         British Airways

Update..

We hebben de hoofdprijs! We mogen nog iets langer blijven op Schiphol want onze vlucht gaat ook niet om 19:00 uur waardoor we de aansluiting missen met die van 20:00 (lokale tijd). Op Heathrow moeten we even weer vragen hoe en wat. Voor nu, eerst een lekker snackje!

 

Dusssss… tot snel?? in Kuala Lumpur