Bijkomen in de thuishaven – Nederland!

on

Azië bedankt en tot weerziens!

Helaas zat onze tijd in Azië erop. Bummer! De tijd is werkelijk vooooooorbij gevlogen. Zoveel indrukken, culturen, andere normen en waarden, prachtige uitzichten, groene natuur, bijzondere dieren, leuke mensen en natuurlijk veeeeeeel meer. Na nog een volledige dag geld te hebben gespendeerd in de shopping malls in Kuala Lumpur, was het tijd om naar Nederland te gaan en familie, opa en oma’s, vrienden en kennissen weer te omhelzen.

Watershow with Skyline

Nederland? Uh ja..

Lekker warm! Voordat we echte plannen hadden en alles nog een mooie droom was, wilden we voor +/- een jaar reizen. Verschillende mogelijkheden op een rijtje gezet en gek genoeg was de meest voordelige manier voor ons plan om vanuit Azië terug naar Nederland te vliegen om vervolgens door te vliegen naar het volgende continent: midden Amerika. Tijdens ons verblijf op Koh Lanta hadden we de tijd en de rust om ons te verdiepen in het volgende avontuur en een degelijk taleninstituut uit te zoeken waar we onze Spaanse kennis een beetje konden opfrissen. Ahum, opfrissen? We spreken beide geen Spaans dus het leek ons wel handig, beetje maar, om een beetje Spaans te spreken in dit continent. In de meesten, zo niet alle landen in Centraal Amerika spreken ze Spaans. Dat staat dan ook de eerste week op het programma in Panama Stad bij Habla Ya Panama.

Vakantie in eigen land

Er waren in Azië momenten waarop we Nederland wel een beetje misten, naast familie, vrienden en kennis, had het meestal met eten te maken. Lekker eten vooral, ook wel bekend als: snoepen, snoeperij, slikken, zoetigheid, suikerbommetje etc. Nu we toch in Nederland waren konden we ons mooi volstoppen én volgestopt worden (bedankt iedereen) met Nederlandse lekkernijen: borrelnootjes, worst, kaas, pepernoten, tompouce, taart, stamppot, gehaktballen, olijven en allerlei andere lekkere snoeperijtjes. Jammie!Lekker hoorr!! Dat smaakt toch behoorlijk goed na veel van het zelfde, met name rijst. In het ene land was het verlangen naar Nederlands eten groter dan in andere landen met als hoogtepunt de Filipijnen. De afgelopen 2 weken zijn weer voorbij gevlogen en we zijn weer op krachten gekomen! Woohooo, tijd voor het volgende avontuur.

Hasta luego Nederland!

Zondagochtend, ja romantisch hé, vliegen we vanaf Schiphol naar Frankfurt (1 uur en 5 min), van Frankfurt naar Punta Cana (Dominicaanse Republiek 10 uur en 10 minuten) en als laatste Punta Cana – Panama City (2 uur en 53 min). Als we voet op Panamese bodem zetten dan is het 19:38 lokale tijd. Tijd om bij te komen hebben we niet want de volgende dag maandag 15 februari, moeten we van 14:00 tot 18:00 rechtop in de schoolbanken zitten want dan start onze Spaanse cursus. Uiteraard zullen we proberen om ons blog bij te houden.

Bedankt lieve menschen en tot schnellll! De tijd vliegt namelijk werkelijk voorbij!

Liefs  Annika en Geert-Jan.