Bangkok – een stad zonder grenzen

Bangkok Hangover

Tja, de titel “Bangkok Hangover” doet bij velen misschien alwel wat belletjes rinkelen. Wij weten wel waarom de makers van de film Hangover Bangkok hebben uitgekozen.

Poipet Stamping (grensovergang)

Het vervoer in Cambodja is zeer goed geregeld met bussen van en naar elk omliggend land (Laos, Thailand en Vietnam). Samen met de Argentijnen namen we de bus naar Thailand. Vanuit Siem Reap was het naar de grensovergang met Thailand, Poipet, ongeveer 4 uur. Tot zo ver, geen centje pijn. Bij Poipet moesten we uit de bus en lopen naar de Thaise grens. Achteraan sluiten want het was er druk. Mega druk. Nadat we eerst een uur in de zon hadden gewacht op onze Cambodjaanse exit stempel, moesten we een half uur lopen naar de Thaise grens voor onze entry stempel. In totaal hebben we hier 2/2,5 uur in de rij gestaan. Gosh. Gelukkig nu wel met airco en schaduw. Zodra we het Thaise immigratiegebouw uitliepen kwam ons een enorme stank en bergen met afval tegemoet. Aldus GJ: “Als dit een voorbode is kunnen we beter omkeren en gaan chillen in Cambodja.” Nu nog onze rit naar Bangkok. Voordat we gingen werden we uiteraard naar een restaurantje gebracht waar we wat konden eten en… natuurlijk weer mochten wachten. Geeft niet…geeft niet, daar kijken we inmiddels niet meer van op. 
Van de grensovergang tot Bangkok was het nog 3,5 uur. Alles bij elkaar zetten we een nieuw record met een totaaltijd van 12 uur. Proficiat! De grensovergang Ho Chi Minh – Cambodja ging toch een stuk soepeler. Moe maar met een overwinningsblik kwamen we aan in Bangkok.  Daar ging het ten slotte om! Op weg naar onze guesthouse (Thara House – dikke aanrader) kwamen we Hester en Lisa tegen. Zij hadden natuurlijk (weer) even een nachtje in hun guesthouse voor ons gefixt. Gezellig! Time for food in de dinnerstraat. Dit is de straat parallel aan Khao San Road met allerlei gezellige eettentjes.

Voordat we de pyjama aantrokken namen ze ons mee naar de bekende Khao San Road, de straat naast de foodstraat. Ook wel bekend als de party/backpackers straat van Bangkok. Van te voren waarschuwden ze ons over het decibellenniveau! #Thanks! Oja, wil je ooit nog eens Dr. Of Ig. of een andere ID kaart? Het kan hier allemaal. De “plop” geluiden, nee niet van kabouter plop, zijn van de Ping Pong shows die worden aangeboden. Nu gaan we het fenomeen niet in geuren en kleuren omschrijven maar er zitten twee elementen in: ping-pong bal en het vrouwelijk geslachtsdeel. Om eerlijk te zijn wilden we dit toch een keer meemaken. Omdat het kan. Best gek toch dat je dat wilt? Anyway, we hebben het niet gedaan omdat je bij dit soort zaken vaak wordt opgelicht, bedreigd en naar een ander stuk van Bangkok moet reizen met de Tuk Tuk.

Bangkok Sightseeing

Public Toilet
Rijdende, versierde openbare toiletten. Cool

Na een heerlijke nachtrust en een nog betere douche, de vorige stonk nogal, gingen we te voet de buurt ontdekken. De hele stad zien? Trek daar maar een aantal weken vooruit want Bangkok is groot! Ons energieniveau was best laag van de afgelopen weken. Motivatie speech “Kom op nog even vandaag wat dingen bekijken”. We liepen langs het immense paleis van de koning, nog groter en mooier dan die in Siem Reap, op weg naar Wat Pho. *Overal zie je foto’s van de koning + koningin in Thailand. Hij wordt door velen als de leider gezien en enige tegenspraak of disrespect jegens de koning komt je duur te staan.

Wat Pho

Wat Pho (liggende budha)
Wat Pho

Dit is een bekende tempel omdat hier een hele grote boeddha in liggende positie te vinden is(zesenveertig meter in lengte en vijftien meter in hoogte). Een liggend Boeddhabeeld, beter om te spreken over een reclining Budha of Nirvana Budha,  symboliseert dat wij het ‘Nirvana’ kunnen bereiken. Deze Boeddha is dus op weg naar het Nirvana. Op weg naar Nirvana wil zeggen dat deze boeddha aan het sterven is en vergelijkbaar is met wat in vele andere religies word gezien als “naar de hemel gaan.”

Vanaf Wat Pho liepen we richting de rivier. De stad zelf is redelijk druk met verkeer waardoor velen de rivier verkiezen als vervoersmiddel. Het is dan ook leuk om te zien hoe de locals gebruikmaken van deze waterweg, grote boten, kleine boten, snelle boten etc. Cool om er even alles even in je te absorberen en een momentje te relaxen. Dat laatste waren we wel aan toe.

Chill out Bangkok

Tweede dag, eigenlijk derde dag, hebben we niet veel gedaan. Veel van dat laatste, chillen! Chillen in een parkje. ’s Avonds nog een lekker hapje gegeten met de meiden en nu definitief van elkaar afscheid genomen hier in Azië. Ja nu echt! Zij vlogen terug naar Nederland de volgende ochtend. Voor ons bestond de volgende dag uit chillen in het parkje met onze Argentijnse vrienden (die diezelfde avond naar Europa vlogen) en wachten op de nachtbus die ons naar Chiang Mai bracht. Een tripje van ongeveer 11 uur. Makkie toch, we zijn immers nu echte (nachtbus)busreisspecialisten!

Kortom Bangkok is een hele levendige stad met veel westerse invloeden, vooral in deze regio door de overweldigende hoeveelheid (feestende) backpackers. Wij? Wij zijn het saaie stelletje dat je niet in dit soort plekken aantreft. Wat een onzin trouwens om hier bij stil te staan. Nee wij hadden niet echt veel energie om iets te doen in Bangkok maar een ding was zeker, we meet again! Bangkok is namelijk veel en veeeeeel meer dan deze twee straten.