Backpacking New York City

Poeh, wat een titel. Best heftig en definitief. Wat een tijd, herinneringen, mensen, plekken, landen maar bovenal wat een ervaring! Helaas is het echt over en dat blijkt ook wel uit het feit dat wij alle twee alweer in de Nederlandse pas meelopen en beiden vol aan het werk zijn. Maar voor nu nog ons avontuur in skyscrapertown New York!

Welcome in the Big Apple

Central park, Hudson river, Statue of Liberty, World Trade Center, Rockefeller Center, Empire State Building, Hells Kitchen en ga zo nog maar eventjes door. Deze stad bruist en leeft vanaf het allereerste moment dat wij onze voeten op Amerikaans grondgebied zetten. We vlogen vanuit Cancun naar Newark Airport om daar met de trein richting naar Penn Station te gaan. Easy peasy! Het was trouwens niet de horror die we hadden verwacht bij de immigratiedienst van New York City. Iedereen die wij hadden gesproken gaf aan dat de immigratie in Amerika een regelrechte hell is. Voor ons, geen centje pijn. Eenmaal aangekomen op Penn station maakten we kennis met de Amerikaanse chaos. We kwamen ook rond etenstijd aan, #logisch, en op een van de drukste subway/railroad punten in New York.

Ding dong, we are in New York

Nadat we verbaasd voor een metrokaart stonden te staren over welke lijn we moesten pakken en waar we dan moesten uitstappen, kwam een voorbijganger ons helpen. Altijd zijn we sceptisch met dit soort dingen maar deze man had alleen goede bedoelingen. Best raar toch dat je vanuit je eerste instinct argwanend bent? Goed, nadat we een kaartje hadden gekocht en in waren gestapt, bleek dat we de verkeerde kant op gingen. %*@(! lekker dan. Beginnersfoutje. Uitstappen, nieuw kaartje kopen, omlopen naar de andere kant, wachten om vervolgens weer in te stappen.

Uiteindelijk belden we aan bij Nahid en Simone waar we eerst 3 nachten zouden verblijven. Nahid en Simone hadden we ontmoet bij de surfschool op Nusa Lembongan en hebben vervolgens met zijn allen de Manta Ray tour gedaan, (geen manta’s). Zij woonden toen in Hong Kong en gingen verhuizen naar New York. Onze plannen hadden we met hen gedeeld en zij waren enthousiast over onze komst naar NY. Ze zeiden dat we wel bij hun konden slapen als we definitief naaHier verblevenr NY gingen. Nice!

Op goed vertrouwen dat zij ons echt het juiste adres hadden gegeven stapten we in de lift richting de 24e verdieping. Beide waren we zenuwachtig want zo goed kenden we elkaar ook niet.
Ding dong.. Ding Dong… DING DONG. KAK, wat nu? Niemand thuis? Naja we hebben wel contact met elkaar gehad via de app en er zou iemand thuis moeten zijn. Wellicht zijn ze even naar de winkel? Simone had een berichtje gestuurd dat hij iets later zou komen. #Wachtmodus.

Na 3 kwartier wachten kwam er iemand omhoog met de lift. Ha. Simone! Gelukkig, toch niet slapen op de gang. Nahid was ziek en lag op bed te rusten in een diepe coma. De rest van de avond was het ontzettend gezellig en hebben veel gelachen. Zo merk je dat “reizigers” allemaal wel dingen met elkaar gemeen hebben. Nahid en Simone hebben een prachtig appartement op de 24e verdieping met uitzicht over de Hudson river en met een heerlijke slaapbank. Ja een slaapbank. Na een lange tijd reizen van hostel naar hostel, voelde dit als thuis!

Ons heerlijke bed!

Slenteren en ervaren in New York!

Een heerlijke nachtrust is wat we kregen. Hier konden wij wel aan wennen :). Wakker worden deden we met een kopje thee/koffie en verse toast met choco. Klaar om te ontdekken! We troffen het wel want in New York was het ontzettend lekker weer. Eerst richting Central Park (5 min lopen :D). Vervolgens waren we echt onder de indruk van de grootte van Central Park. Bizar groot met fietsbanen, voetpaden, grote grasvelden, vijvers en mooie paden met bomen en bossen. En dit alles was eenrichtingsverkeer.

Central Park in de ochtend

Via 5th Avenue richting Times Square viel ons op hoeveel welvaart hier is. Zeker langs de rand van Central Park en bij 5th av. Overal stonden grote SUV’s met een chauffeur te wachten en allemaal dokters/plastische chirurgie met gouden naambordjes. Op Times Square de klassieke selfies genomen en heerlijk mensen gekeken want het was chaos! Een gezellige avond volgde met Italiaanse gastvrijheid en wijntjes. De volgende dag stond het American Museum of  National History op de agenda. Nahid vertelde ons dat we daar makkelijk 3 dagen konden vermaken. Wij hadden 1 dag. Vroeg van bed om zo lang mogelijk rond te dwalen in dit immense museum.