Backpacken in de Aziatische metropool Singapore

Singapore de Aziatische metropool.

Bij veel mensen heeft Singapore verschillende stempels zoals: streng, geen vrijheid, duur, goed georganiseerd etc. Maar niet een land om tijdens je backpackreis aan te doen. Bij aankomst werden we goed gecontroleerd. Nadat we onze bagage hadden opgehaald en geld hadden gepind gingen we opzoek naar de MRT. De MRT is een verbinding tussen de metro en de bus. Vooraf hadden we uitgezocht dat het met de metro het makkelijkste was. Met de metro dan maar! Direct viel ons op dat alles zo goed georganiseerd is. Overal is aan gedacht. Eenmaal uitgestapt bij station Paya Lebar moesten we ongeveer 20min. lopen richting het Venue Hotel. Nog even checken welke straat we in moesten en er kwamen een aantal locals aan die vroegen of zij ons konden helpen. Nice! Singapore heeft hetzelfde klimaat als Maleisië. Zoals jullie het al kunnen raden Annika had binnen no-time weer een zweetsnorretje (L). Onze straat leek wel “The Voice of Chinatown”. We hadden al het een en ander gelezen dat in de straat ook een soort van stripclubs waren maar niet dat er om de 10m een karaokebar zat. Gezelliggggg. We hadden bij de reservering gevraagd om een rustige kamer. Een kamer op de 4e verdieping aan de achterzijde is wat we kregen. Rust! Spullen gedropt, nog een beetje gegeten en vroeg op bed. Morgen gaan we de stad in

Chinatown, Little India en bijzondere architectuur, Singapore heeft het.

Singapore is eigenlijk 1 grote stad met verschillende wijken zoals little India en Chinatown, het huisvest een mooie Moskee (Sultan Mosque), het heeft een ontzettend indrukwekkende skyline zoals Marina Bay (met het bekende hotel Marina Sands) maar ook genoeg andere gebouwen die je echt even doen gluren, een zeer modern nationaal museum en heeeeeeeeeel veeeel shopping malls waarvan 1 de bekendste de Orchard road. Dit alles, hoe kan het ook anders, hebben direct de eerste dag gedaan. En ja, ondanks dat alles hier zo bijzonder goed geregeld is met het openbaar vervoer, hebben we alles lopends gedaan. Anders is het ook zonde. Wat we nog wel even willen benoemen is dat ze echt overal aan hebben gedacht. Zo zijn er veel crossings onder de grond, loop je van het ene winkelcentrum in het andere, hoef je nooit langer dan 3 minuten te wachten op een MRT, zijn overal voetpaden (die ook voor fietsers geschikt zijn) als er geen ondergrondse crossing is dan is deze voorzien van werkende stoplichten, hebben taxis een bord op dak met daarop de status aangegeven (beschikbaar of bezet) en zijn de inwoners van Singapore (veel buitenlanders die er wonen voor werk) zeer vriendelijk en behulpzaam. We like!

Exclusief een drankje doen in de wolken – Marina Bay Sands.

Omdat we de vorige dag(en) al redelijk veel hadden afgevinkt, hadden we onszelf getrakteerd om lekker uit te slapen. Mag ook wel een keertje. Tijdens het bezoek aan het museum de vorige dag hadden we geleerd dat: Singapore sinds de middeleeuwen een handelscentrum is met invloeden vanuit de hele wereld, Engeland lange tijd de scepter zwaaide (Engelse kolonie, vandaar dat ze nu ook nog steeds links rijden en veel van de Engelse wet naleven), de Engelsen tijdens WOII zijn verdreven door de Japanners op 15 februari 1942 en dat Singapore (pas) sinds 9 augustus 1965 onafhankelijk. Voor iedereen die denkt dat ik dit uit mijn duim zuig, check dit. Het wereldberoemde hotel met infinity pool, Marina Bay Sands, is maar een klein gedeelte van al het bijzondere architectuur.
We zijn de dag daarom begonnen met eens wat anders namelijk een voetgangersbrug. De Henderson Road ligt op 36m hoogte ligt en 274m lang is en Telok Blangah Hill Park en het Mount Faber Park met elkaar verbindt. Het is mogelijk om een 5km lange wandeling te maken in 3 secundaire jungleparken. Bizar dat dit midden in een dergelijke metropool te vinden is. Uiteraard is het natuurlijk wel spijtig dat wat voorheen eerst volstond met bossen en mooie dieren, heeft moeten wijken voor gebouwen en economische groei. Om onze standaard een beetje na te leven “ahum” moesten we ook maar even een klein natje halen op 194 meter. oor dit gebied heeft Singapore een hoogtelimiet van 280 meter. In central disctrict zijn er 3 gebouwen van deze hoogte. Best gek om op een dergelijke hoogte te staan en te beseffen dat er alleen een glazenwand tussen jou een doodsmak zit… Iets met hoogtevrees. Goed, twee colaatjes dan maar. Iets anders werd algauw iets te prijzig. Het “uitzicht” was helaas niet “Amazing u know” door de hoeveelheid haze die vanuit de palmoliebranden richting Singapore werd geblazen. Toch kon dit de pret niet drukken. Het blijft natuurlijk wel heel vet om zo de skyline te bekijken. De 57 verdiepingen die het Marina Bay Sands telt, stelt niets voor in de lift die je binnen 30 seconden naar boven of beneden brengt.
We waren in Singapore al een aantal keren lekker gemaakt met kebab. Zo ook dicht bij de plek waar wij ’s ochtends het ontbijtje scoorde. Dat was de laatste missie van die dag. Een kebab scoren. We kregen toch een knoeperd van een lamachun achtig iets. Je kreeg er spontaan pukkels van, al het sap van de overdadigheid van de groeten was gewoon smullen. Uhm nee, het vet en de saus sijpelde heel rustig door de onderkant en maakte het broodje lekker klef zodat hij goed naar binnengleed. Maar hij was o – zo fijn!

Yes, Singapore is echt een hele vette stad. Het is wel een anonieme stad waarbij de overheid alles goed in de gaten houdt. Overal camera’s en in de metro/stad, iedereen staat of loopt met zijn telefoon in de hand. Verder heeft het naast de parken weinig echt groen meer, wel is het super vet om te zien dat die wolkenkrabbers gewoon tuinen hebben met bomen en dat soort fratsen. Wij vinden Singapore echt een hele vette stad. Qua prijzen valt het allemaal ook wel mee, het zijn meer Europese prijzen dan Aziatische maar dat kan je ook verwachten van een dergelijke metropool.

1 Comments

  1. Kim schreef:

    Erg leuk om jullie reis zo te kunnen volgen. Mooi geschreven ook 👍. Veel plezier nog met het vervolg ☺

Reacties zijn gesloten.